Pomóżmy Kamilowi Walczyć!

4.07.2018r.

Dnia 1 lipca 2018 roku odbył się Koncert Charytatywny na rzecz chorego Kamila, nasza Fundacja również dołożyła starań by zebrać jak najwięcej funduszy!

Rodzina oraz przyjaciele i całkiem nieznajomi przekazali dla Kamila ogromnie dużo fantów, które wystawiliśmy na sprzedaż na naszym Kiermaszu.

Ponadto nasi wolontariusze znowu wzięli się do pracy, przygotowali puszki i kwestowali od godziny 14.00 do 21.00, Dzięki im za to !!!

Dzięki wspólnemu wysiłkowi i dobrym ludziom udało się nam zebrać prawie 50 tys. złotych (kiermasz i zbiórka do puszek), natomiast łączny dochód z tego wydarzenia wyniósł ponad 100 tys. zł!!!

Kamilu teraz wszystko w Twoich rękach!!! Walcz o swoje zdrowie!

29.06.2018r.

W dniu 23.06.2018r (sobota) nasi wolontariusze zakasali rękawy i wzięli się do pracy, od godziny 10.00 do 20.00 staliśmy z puszkami podczas Biesiady Rycerskiej w Melsztynie, pomimo niesprzyjających warunków atmosferycznych, dzięki dobrym sercom uczestników tego wydarzenia oraz pracy wolontariuszy udało się nam zebrać 793,50 zł. Dziękujemy kochani za wsparcie !!!

Pieniądze ze zbiórki w dniu 29.06.2018r. zostały wpłacone na konto Fundacji przyszpitalnej, której podopiecznym jest Kamil.

14.06.2018r.

Otrzymaliśmy potwierdzenie o nadaniu numeru zbiórce publicznej, zbieramy pieniądze na leczenie Kamila zgodnie z zbiórką publiczną nr 2018/2743/OR  można nas spotkać na większych imprezach w okolicy Zakliczyna 😀

Nasi wolontariusze mają na sobie czerwone podkoszulki z napisem WOLONTARIUSZ na plecach oraz identyfikatorami z numerem zbiórki i informacjami o niej.

12.06.2018r.

Nasza Fundacja wspiera akcję „Pomóżmy Kamilowi!” – zgłosiliśmy zbiórkę publiczną do puszek czekamy na weryfikację urzędu.

Historia Kamila:

Kamil Kasprzyk- mieszkaniec Gminy Zakliczyn (Faściszowa).
W tym roku skończy 18 lat, uczęszcza do szkoły zawodowej w Zakliczynie.
Choruje na OSTRĄ BIAŁACZKĘ LIMFOBLASTYCZNĄ.
Od 8 roku życia zmaga się z tą ciężką chorobą, potem w 2013 r. nastąpiła wznowa i teraz po raz trzeci w 2018.
10 lat ciągłej walki o życie, ciągłe zmartwienia, chwile radości i znów upadki, jednym słowem walka o każdy dzień.
Jedynym lekiem ratującym życie dla Kamila jest nierefundowany przez NFZ lek BLINATUMOMAB.
Początkowo lekarze mówili o jednym cyklu kuracji, natomiast na chwilę obecną Kamil prawdopodobnie musi przejść przez dwa cykle terapii tymże lekiem.
Całkowita kwota leczenia wynosi dokładnie : 548 146,45 zł.
Kolejnym etapem będzie przeszczep szpiku kostnego. Dobra wiadomością było dla rodziny to, że dawcą może zostać starszy brat Kamila (Marcin Kasprzyk)- cóż taki brat to najcenniejszy skarb.

Kamil jest podopiecznym Fundacji „Wyspy Szczęśliwe” w Krakowie.
Jak również prowadzona jest zbiórka internetowa zweryfikowana przez Fundację Siepomaga. Dodatkowo nasza Fundacja organizuje zbiórkę do puszek.

Linki :
Funpage Kamila

Zbiórka na Kamila przez Fundację Siepomaga

Strona Fundacji Wyspy Szczęśliwe

Wspólnie pomóżmy Kamilowi w walce z tak ciężką chorobą!
Potrzebna jest pomoc wielu ludzi o wielkim sercu.
Złączmy swoje siły i czyńmy to, co do Nas należy!
RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ !!!

Jeżeli chcesz zostać wolontariuszem i pomóc nam w zbiórce wyślij do nas wiadomość na fb:

Funpage Fundacji MAK